Norm: Verzorgingslokaal - Aardgas en elektra
Tips
- De inspectiepunten voor elektrische keukenapparaten zijn:
- De mechanische toestand is in orde, rekening houdend met vocht, vuil en corrosie.
- Beschermings- en aardleidingen zijn niet onderbroken.
- Hulpmiddelen, bedieningsorganen, contacters en schakelaars en relais alsmede waarschuwingsborden zijn in goede staat.
- Aansluitleidingen of verplaatsbare leidingen zijn niet beschadig of ondeugdelijk gerepareerd.
- Het elektrische keukenapparaat is bereikbaar voor bediening, onderhoud en inspectie.
- Er zijn geen tekenen aanwezig die wijzen op een te hoge temperatuur.
- Beveiligingstoestellen juist zijn gekozen en correct afgesteld en worden periodiek gecontroleerd volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
- Er zij voldoende trekontlastingen aanwezig en leidingen zijn juist ingevoerd.
- Contactstoppen en koppelcontactstoppen zijn niet beschadigd.
- Er zijn geen mechanische of elektrische aanpassingen aangebracht, in het bijzonder in veiligheidketens.
- Het materiaal wordt toegepast overeenkomstig het ontwerp.
- Ga bij een inspectie door meting of beproeving van een elektrisch keukenapparaat ten minste de volgende punten na:
- de isolatieweerstand van het arbeidsmiddel;
- de weerstand van beschermingsleidingen;
- de werking van de aardlekbeveiliging door bediening van de testknop;
- de aanspreekstroom en -tijd van aardlekbeveiligingen;
- de juiste werking van veiligheidscontacten en van elektrische en elektronische beveiligingsinrichtingen.
Links
Datum laatste wijziging:
donderdag 28 mei 2009